x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Metoda "Restaurantul". Cum erau jefuiți turiștii din Brașov de un cuplu de hoți

Metoda "Restaurantul". Cum erau jefuiți turiștii din Brașov de un cuplu de hoți

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   10:45
Metoda "Restaurantul". Cum erau jefuiți turiștii din Brașov de un cuplu de hoți
Sursa foto: Unsplash.com

Mai mulți turiști au rămas fără bani prin metoda "Restaurantul", practicată de un cuplu din Brașov.

Aceștia au pus la punct o tactică inedită prin care îi lăgasu pe clienții restaurantelor din zonă fără bani. Ei mergeau în localurile de lux, se apropiau foarte mult de scaunele vecinilor și le sustrăgeau banii.

Astfel au fost jefuiți turişti în restaurante din Bran, Predeal, Râșnov și Brașov. 

Turiștii observau că au rămas fără bani abia când trebuiau să achite consumația, scrie adevarul.ro.

Cei doi intrau în restaurante la orele la care prânzului ori cinei și se așezau la masă, fără să comande. Le spuneau chelnerilor că așteaptă pe cineva și vor comanda în momentul în care vor veni și prietenii lor. În acest timp, ei erau foarte atenți la orice mișcare.

La un moment dat, se făceau că au scăpat un obiect pe jos și, profitând de neatenția vecinilor, controlau buzunarele hainelor lăsate pe spătarul scaunelor. Dacă nu găseau nimic, le cereau chelnerilor să îi mute la altă masă, sub pretextul că au fost anunțați că vor fi mai mulți sau mai puțini decât credeau la început. Ieșeau de multe ori din restaurante cu mii de lei sau gadgeturi scumpe.

Turiștii păgubiți au făcut plângere la poliție, iar hoții au fost identificați cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video. Bărbatul a recunoscut și a vrut să înapoieze o parte din bani, însă femeia a declarat că nu știa ce făcea partenerul ei. 

Cei doi au fost condamnați la închisoare cu suspendare sub acuzația de furt, respectiv complicitate la furt și au fost obligați să presteze câte 80 de zile de muncă în folosul comunității.

×
Subiecte în articol: furt metoda restaurantul hoti brasov