x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Misiune nocturnă în Maramureș. Un cioban beat i-a alertat de pomană pe salvamontiști

Misiune nocturnă în Maramureș. Un cioban beat i-a alertat de pomană pe salvamontiști

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   14:40
Misiune nocturnă în Maramureș. Un cioban beat i-a alertat de pomană pe salvamontiști

Un cioban care consumase alcool i-a pus pe drumuri pe salvamontiști. În noaptea de vineri spre sâmbătă, el a solicitat ajutorul acestora. După ce au ajuns la cioban, salvatorii au realizat că bărbatul miroase a alcool. La final, ciobanul a refuzat ajutorul Salvamont.

Acțiunea salvatorilor montani de la Salvamont Maramureș a început la miezul nopții și s-a încheiat în zorii zilei. Potrivit Salvamont „în jurul orei 23.50 un cioban de la o stână situată undeva sub Creastă Cocoșului, în județul Maramureș, a sunat la 112 spunând că se simte rău și are dureri puternice în piept.”

Când au ajuns la stână, salvamontiștii au constatat că ciobanul mirosea puternic a alcool. În plus, el a refuzat ajutorul echipei de intervenție spunând că problemele medicale nu au fost reale.

„Salvatorii montani au ajuns la cioban pe un traseu cu acces dificil, i-au evaluat starea de sănătate (ciobanul mirosea puternic a alcool), au negociat coborârea lui până la punctul la care echipajul medical avea acces pentru a fi investigat medical dar acesta a refuzat pe motiv că nu poate lasă singure 250 oi și că, de fapt, după mai bine de 2 ore și jumătate de la apelul de urgență a recunoscut că durerea puternică din piept era de fapt o părere și nu are sens să fie coborât și dus la spital”, au relatat salvamontiștii pe Facebook.

Salvatorii montani au ajuns la baza Salvamont în jurul orei 5.00 dimineață.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cioban beat salvamontisti