x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mormane de gunoi la intrarea într-un centru de carantină din Galați

Mormane de gunoi la intrarea într-un centru de carantină din Galați

08 Apr 2020   •   14:21
Mormane de gunoi la intrarea într-un centru de carantină din Galați

 Zeci de saci de gunoi au fost depozitați la intrarea într-un centru de carantină din orașul Galați, unde sunt cazați sute de gălățeni veniți din Spania, Italia, Germania sau Spania. Imaginile au stârnit revolta cetățenilor, iar imaginile au fost ajuns și pe rețelele de socializare.

Un astfel de film a fost postat pe rețelele de socializare de un gălățean aflat în centrul de carantină.

„La căminul de la centrul de carantină Galați. Te tin la izolare să te faci bine și te îmbolnăvești de alte prostii. Gunoi, focar de infecție", a spus cetățeanul revoltat.

Până de curând, ridicarea gunoiului de la centrele de carantină intra în atribuţiile Direcției de Sănătate Publică, fiind considerate deșeuri cu risc ridicat de contaminare.

Pe 2 aprilie, însă, s-a modificat legislația, prin HG 269 de Guvern, și responsabilitatea gestionării gunoiului menajer de la centrele de carantină a trecut de la DSP la primărie.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, spune că municipalitatea a reușit astăzi să încheie un contract cu o firmă specializată în deșeuri periculoase. Gunoiul a fost ridicat de la fața locului, iar spațiul a fost igienizat.

„Din păcate am fost notificat abia joia trecută că această actvitatea revine în sarcină Primăriei Galați, până la această dată s-a ocupat DSP. Am reușit să închidem acest contract, am și dat o comandă fermă, pentru ca această firmă să poată interveni pentru ridicarea gunoiului", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

În municipiul Galați se află, în prezent, 11 spații de carantină din totalul de 22 de unități de cazare în tot județul.

Mediafax

×