x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nou centru de cazare pentru refugiații din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei

Nou centru de cazare pentru refugiații din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei

05 Mar 2022   •   21:00
Nou centru de cazare pentru refugiații din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei
Sursa foto: Hepta

Primăria Sectorului 1 a deschis sâmbătă un nou centru de cazare a refugiaților care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri și a fost organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 13.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Primăria Sectorului 1, în ultima perioadă a crescut numărul de persoane care solicită găzduire în centrele administrației locale. Astfel, Primăria deschide un nou centru, cu 200d e locuri, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 13.

„În aceste zile, sute de mii de persoane- femei, copii și persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viața lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiați se va intensifica. În ultima săptămână, am extins la maximum actualele centre dé cazare pe care le-am deschis la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, la Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, la Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, la Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” și la Școala Gimnazială nr. 6”, anunță Primăria Sectorului 1.

În perioada 1 - 5 martie, administrația locală a găzduit un număr de 1.650 de persoane.

În perioada următoare, Primăria va continua să identifice și să amenajeze în Sectorul 1 spații de cazare pentru persoanelor refugiate din Ucraina.

Totodată, administrația locală a Sectorului 1 a amenajat în Piața Amzei un centru de donații unde cetățenii și organizațiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiații din Ucraina. La cortul din Piața Amzei, care este deschis în intervalul orar 08.30- 20.30, sunt acceptate la donație produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.

×