x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zi de foc pentru salvamontiștii din Brașov: Număr uriaș de accidente într-o singură zi

Zi de foc pentru salvamontiștii din Brașov: Număr uriaș de accidente într-o singură zi

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   08:00
Zi de foc pentru salvamontiștii din Brașov: Număr uriaș de accidente într-o singură zi
Sursa foto: Salvamont

Salvamont Poiana Brasov s-a confruntat cu cel mai mare număr de accidente înregistrat într-o singură zi, din ultimii ani. Serviciul a fost solicitat să intervină în 23 de cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate, arată o postare pe Facebook.

10 persoane au fost predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru examene medicale suplimentare.

„Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat într-o stare excelentă și condițiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie. Reamintim schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia. Totodată, chiar dacă în ultima vreme a nins, pârtiile rămân în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care și tocește repede canturile, făcând schiurile greu de controlat. În aceste condiții, pentru un control optim, servisați schiurile/snowboard-urile și ascuțiți periodic canturile”, arată postarea.

(sursa: Mediafax)

×