x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O conductă avariată a inundat metroul între stațiile Piața Victoriei 2 și Gara de Nord 1

O conductă avariată a inundat metroul între stațiile Piața Victoriei 2 și Gara de Nord 1

12 Apr 2017   •   13:01
O conductă avariată a inundat metroul între stațiile Piața Victoriei 2 și Gara de Nord 1
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Angajaţi ai RADET şi Metrorex lucrează miercuri pentru evacuarea apei din subteran, după avarierea unei conducte, în urma căreia s-au produs infiltraţii masive în tunelul metroului între staţiile Piaţa Victoriei 2 - Gara de Nord 1. 

"Din cauza unei avarii survenite în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 01,30, a fost afectată galeria de metrou din zona Piaţa Victoriei, tronsonul Piaţa Victoriei - Gara de Nord. Avaria a fost izolată în jurul orei 04,00, lucrările continuând în cursul acestei dimineţi. Echipele RADET au fost mobilizate pentru remedierea avariei, astfel încât circulaţia metroului să nu fie afectată. În cursul acestei zile, din cauza cantităţii de apă aflate în subteran ca urmare a producerii avariei în timpul nopţii, circulaţia metroului este îngreunată. Pentru evacuarea apei din subteran, lucrează la faţa locului angajaţi ai RADET şi Metrorex, sprijiniţi de angajaţi şi utilaje aparţinând Apa Nova", se arată într-un comunicat al RADET. 

Conform sursei citate, timpul estimat pentru evacuarea apei din galeria subterană este de două ore - adică ora 14,00. 

Miercuri, o conductă magistrală a furnizorului de utilităţi RADET a fost avariată şi s-au produs infiltraţii masive de apă caldă în tunelul metroului între staţiile Piaţa Victoriei 2 - Gara de Nord 1, precizează Metrorex. 

Acest lucru a determinat modificarea circulaţiei trenurilor pe un singur fir, pe tronsonul Ştefan cel Mare - Gara de Nord 1, se arată într-un comunicat al Metrorex. 

Până la remedierea situaţiei, circulaţia pe tronsonul amintit se desfăşoară pe firul 2. AGERPRES

×