x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O persoană dispărută este căutată de Salvamont cu ajutorul inteligenței artificiale

O persoană dispărută este căutată de Salvamont cu ajutorul inteligenței artificiale

06 Aug 2022   •   18:40
O persoană dispărută este căutată de Salvamont cu ajutorul inteligenței artificiale

Centrul Național de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiză imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiștii sibieni solicitați că resursă de sprijin de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu într-o acțiune de căutare a unei persoane dispărute.

Specialiștii Salvamont care operează în Centrul Național de Analiză Date vor prelua și vor procesa imaginile transmise din Sibiu într-un program bazat pe înalta tehnologie și inteligență artificială, program ce permite analiză a sute de fotograme în câteva minute și oferă salvatorilor informații importante pentru acțiunea de căutare.

Centrul național de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat vineri 8 aprilie la Târgu Jiu, este operat de specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj și este unic în Europa prin acoperirea națională pe care o asigura în analiză de fotograme. Programul a fost implementat de Salvamont și Vodafone România în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont Gorj.

În același timp Dispeceratul Național Salvament anunță că Salvamont Neamț intervine în două cazuri simultan, în care victimele au suferit traumatisme de membru inferior. În primul caz, din zona Gardul Stanilelor - Masivul Ceahlau intervine echipa din Baza Salvamont Dochia. La cel de-al doilea, localizat in zona Curmatura Lutul Roșu, se deplasează cu o autospeciala o echipa din Baza Salvamont Durău.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont