x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală

Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală

21 Oct 2017   •   10:20
Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală

Actriţa Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la ora 11,30, la Cimitirul Bellu din Capitală, informează site-ul Teatrului Mic. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus vineri, între orele 10,00-14,30, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" unde actori, foşti studenţi şi oameni simpli au fost şi i-au adus un ultim omagiu. Începând cu ora 15,00 a fost depus la Biserica Kreţulescu. 

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu la Teatrul Naţional din Capitală s-au aflat Mitică Popescu, Sanda Manu, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, Carmen Tănase, Richard Bovnoczki, Emilia Dobrin, Constantin Dinulescu, Monica Davidescu, Nicolae Mandea - rectorul UNATC, dramaturgul Radu F. Alexandru. 

La Teatrul Naţional a fost prezent şi fiul marii actriţe, Alexandru Avram. 

Coroane de flori au fost trimise de preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Mihai Tudose, Ministerul Culturii, Teatrul Mic, Teatrul Naţional "I.L. Caragiale", Televiziunea Română, Uniunea Cineaştilor din România, UNATC. 

Actriţa Olga Tudorache a murit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias. 

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, judeţul Bacău, la 11 octombrie 1929. A absolvit, în 1951, Institutul de Teatru din Bucureşti. Din septembrie 1951, a fost angajată la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea până în 1966, când acesta a fuzionat cu Teatrul Nottara. 

Actriţa Olga Tudorache a primit Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, la gala de decernare a premiilor municipalităţii pentru artă şi cultură, secţiunea "Artele spectacolului", care a avut loc la 14 decembrie 2009 pe scena Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Capitală. 

La 8 aprilie 2010, Olga Tudorache a jucat pentru cea de-a 250-a oară pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, interpretând rolul principal în spectacolul "Regina Mamă" (regia Gelu Colceag). Interpretarea Olgăi Tudorache a fost distinsă cu Premiul AICT pentru cea mai bună actriţă a anului 1997 şi cu Premiul Tofan pentru cea mai importantă personalitate teatrală a aceluiaşi an. 

Actriţa Olga Tudorache a fost decorată de principesa moştenitoare Margareta, în numele regelui Mihai I, cu decoraţia regală "Nihil Sine Deo", în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la 18 mai 2013, la Teatrul Mic din Bucureşti, chiar după spectacolul "Portretul Doamnei T", o piesă scrisă special pentru Olga Tudorache de Ana Maria Bamberg. AGERPRES

×