x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Operațiune nocturnă la Galați: Peste o sută de camioane transportă beton pentru piciorul unui pod

Operațiune nocturnă la Galați: Peste o sută de camioane transportă beton pentru piciorul unui pod

19 Noi 2020   •   20:10
Operațiune nocturnă la Galați: Peste o sută de camioane transportă beton pentru piciorul unui pod

Peste o sută de camioane transportă beton, care este folosit la realizarea unei componente a unui picior al unui pod din orașul Galați. Este vorba despre o operațiune care ține câteva ore și se desfășoară în noaptea de joi spre vineri. Podul face parte din viitoarea centură a orașului Galați.

Operațiunea se desfășoară în noaptea de joi spre vineri. Potrivit autorităților județene, totul va ține câteva ore, iar cele peste o sută de camioane vor transporta o cantitate impresionantă de beton.

„Se întâmpla acum pe şantierul podului hobanat al Drumului de Centură. Se toarnă peste 1000 de mc de beton la cel de-al doilea radier al pilonului central. Un astfel de radier are aproape 5 metri înălţime, iar pentru realizarea lui s-au folosit peste 160 de tone de fier. Pentru operaţiunea de astăzi se folosesc peste 100 de maşini încărcate cu beton. Se va turna fără întrerupere până după miezul nopţii”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Podul este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, din Galaţi, și o construcție unică în sud-estul României, lucrarea fiind comandată de Consiliul Județean Galați.

Obiectivul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, şi o lăţime de 19 metri. Acesta va traversa o vale de la ieșirea din Galați și, cu tot cu fundație, va avea înălțimea unui bloc de cel puțin 20 de etaje. Podul va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare.

Podul face parte din proiectul care vizează modernizarea centurii orașului Galați. Investiţia, în valoare de 30 de milioane de euro, este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene. În cadrul proiectului sunt reabilitate trotuarele șoselei, se amenajează o pista pentru biciclişti pe o lungime de 6,5 kilometri, sunt reabilitate toate podeţele de pe traseul drumului şi este modernizată reţeaua de colectare a apelor pluviale.

Lucrările se desfăşoară pe o lungime de 10,45 kilometri și vor fi gata peste doi ani.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: galaţi