x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orașul Brașov intră în scenariul roșu. Cursurile școlare se fac doar online, restaurantele se închid

Orașul Brașov intră în scenariul roșu. Cursurile școlare se fac doar online, restaurantele se închid

27 Oct 2020   •   17:18
Orașul Brașov intră în scenariul roșu. Cursurile școlare se fac doar online, restaurantele se închid
Sursa foto: Lucian Alecu

Orașul Brașov intră în scenariul roșu după ce rata infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a depășit pragul de trei persoane la o mie de locuitori. Începând de miercuri toate cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se vor închide.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat marți decizia privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile, în municipiul Brașov și comuna Hărman. În cele două localități vor fi instituite restricții în următoarele 14 zile.

Astfel, se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar, iar activitate cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor va fi interzisă.

De asemenea, se va suspenda activitatea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, a cluburilor și a discotecilor. În plus, vor fi închise târgurile și oboarele

 

×
Subiecte în articol: brasov scenariu rosu