x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orașul care gonește mașinile de pe trotuare

Orașul care gonește mașinile de pe trotuare

15 Mai 2018   •   09:14
Orașul care gonește mașinile de pe trotuare

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a demarat o amplă campanie împotriva şoferilor care îşi parchează maşinile în locuri nepermise, în special pe trotuare, informează reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, într-o postare pe pagina de internet a instituţiei. Agenții dau întâi avertismente apoi, în caz de „recidivă”, trec la amenzi și puncte de penalizare.

"În temeiul legislaţiei rutiere, este interzisă parcarea autoturismelor pe trotuar, dar în ciuda acesteia, mai ales în cazul străzilor apropiate de centru, a crescut numărul maşinilor parcate în măsura în care pietonii sunt obligaţi să le ocolească călcând pe partea carosabilă a drumului. Poliţia Locală din Sfântu Gheorghe a iniţiat o procedură mai severă, în cadrul căreia prima oară va avertiza, iar apoi va amenda conducătorii auto care îşi parchează autoturismele pe trotuare, împiedicând astfel circulaţia pietonilor. Scopul acestor măsuri este acela ca pietonii, în special cei cu cărucioare de copii sau în scaune cu rotile, să poată circula nestânjeniţi pe trotuare", precizează sursa citată.

Concret, şoferii care parchează pe trotuar vor primi avertizare sau o amendă în valoare de 290 lei şi două puncte de penalizare.

Reprezentanţii Primăriei mai menţionează că vor fi sancţionaţi şi proprietarii autoturismelor parcate pe stradă, în cazul în care acestea împiedică sau îngreunează traficul rutier.

"Parcarea pe stradă este posibilă doar în cazul în care strada este suficient de largă, autoturismele parcate nu împiedică circulaţia şi nu există alte semne rutiere pe secţia de drum care ar interzice parcarea. (...) Poliţia locală va evalua fiecare caz în mod individual, luând în considerare pe ce secţie a drumului este parcată maşina în cauză, cât timp staţionează şi în ce măsură ocupă trotuarul", se mai arată în postare.

Potrivit Poliției Locale Sfântul Gheorghe, în ultima perioadă au fost sancţionaţi 41 de şoferi cu avertisment iar 74 au primit amenzi pentru că au parcat pe trotuare.

 

 

×
Subiecte în articol: poliţia locală Sfântu Gheorghe