x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orașul Cernavodă începe să-și promoveze turismul

Orașul Cernavodă începe să-și promoveze turismul

de Diana Scarlat    |    14 Iul 2017   •   19:40
Orașul Cernavodă începe să-și promoveze turismul

În perioada 27-30 iulie, în Centrul Civic din Cernavoda se va desfășura Festivalul Dunării, eveniment cu scop de promovare a turismului în riviera dunăreană din judeţul Constanţa. Organizatorii evenimentului, Innovation Travel și Primăria Cernavodă, vor scoate în evidență bogăția culturală a zonei, promovând tradiţiile celor 18 minorităţi etnice din Dobrogea, dintre care sunt foarte bine reprezentate cele alte turcilor, tătarilor, grecilor, lipovenilor, ucrainienilor, dar și ale italienilor, evreilor sau rromilor.

 

În cadrul festivalului se va pregăti un târg autentic, unde reprezentanții comunităților vor fi invitați să-și expună bucatele pregătite la faţa locului, pentru a-i ademeni pe turiști. “Ceaunele cu borș de pește, saramura de crap, costiţa marinată de porc, cu varză călită şi sărmăluţele cu mămăliguţă vor rivaliza cu grătarele încinse pentru pastramă, iar desertul turcesc “baclava” n-ar trebui ratat de nimeni. Evenimentul îşi propune să reunească, timp de patru zile, în luna iulie, touroperatori internaţionali şi din România, specializaţi pe incoming, jurnalişti români şi străini, operatori de croaziere dunărene, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale şi directori ai birourilor de turism ale României din străinătate”, explică Raluca Rapanovici, reprezentant Innovation Travel.

 

La târg se vor putea cumpăra și alte produse tradiționale, pe lângă celebrele mâncăruri ale dobrogenilor din etnii diferite: băuturi alcoolice traditionale, produse apicole, dulceturi, gemuri, compoturi, articole vestimentare și accesorii sau cosmetice naturale, artizanale. Producătorii care doresc să participe încă se pot înscrie pe lista organizatorilor, astfel încât nu se cunoaște numărul total al participanților. Sâmbătp, 29 iulie, va avea loc și Romanian Travel Forum, dedicat Rivierei constănţene a Dunării şi oraşului Cernavodă, la Casa de Cultură a oraşului Cernavodă. Organizatorii vor promova, cu această ocazie, și insula Inelul de Piatră, de la Capidava, la 20 de kilometri distanță de Cernavodă, unde se va desfășura, anul acesta, cea de-a 28-a ediție a Academiei de vara Atlantykron, eveniment dedicat iubitorilor de SF, organizat în fiecare vară pe legendara insulă, începând cu 1990.

 

×