x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orașul Orăștie se pregătește să intre în carantină

Orașul Orăștie se pregătește să intre în carantină

27 Mar 2021   •   17:30
Orașul Orăștie se pregătește să intre în carantină

Orașul Orăștie din județul Hunedoară se pregătește să intre în carantină. Autoritățile județene au solicitat autorităților centrale să aprobe solicitarea privind impunerea carantinei timp de 14 zile începând de duminică.

Autoritățile județene au stabilit că orașul Orăștie va intra în carantină începând de duminică, la ora 8.00. Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de aprobarea Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, scrie Mediafax

„Prin hotărârea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență-Hunedoara solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii privind instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 28.03.2021, ora 08:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Orăștie, județul Hunedoara”, se arată în solicitarea autorităților din județul Hunedoara.

Solicitarea este făcută în condițiile în care numărul persoanelor infectate a crescut în permanență în ultimele zile.

„În această localitate incidența cazurilor confirmate cu infecție SARS COV 2 în ultimele 14 zile depășește 6/1000 locuitori iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Hunedoara și ai Institutului Național de Sănătate Publică, arată că se impune măsura carantinării”, au precizat autoritățile județene.

Decizia va fi anunțată locuitorilor pe parcursul zilei.

 

×
Subiecte în articol: orastie carantina