x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pacient salvat pe o pârtie din Azuga. A fost resuscitat de salvamontiști și preluat de elicopter

Pacient salvat pe o pârtie din Azuga. A fost resuscitat de salvamontiști și preluat de elicopter

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   16:00
Pacient salvat pe o pârtie din Azuga. A fost resuscitat de salvamontiști și preluat de elicopter

Salvamontiștii din Azuga au intervenit, joi, pe o pârtie unde un pacient a intrat în stop cardio-respirator. Aceștia i-au aplicat manevre de resuscitare și l-au predat apoi elicopterului SMURD.

Salvatorii montani aflați la Baza Salvamont din Azuga au fost anunțați joi că o persoană și-a pierdut starea de conștiență, la pârtia Sorica.

Ajunși la fața locului, unde erau deja prezenți doi paramedici SMURD și un medic rezident aflați în vacanță, salvatorii au constatat că victima se afla în stop-cardio respirator și au început manevrele de resuscitare. Între timp, Dispeceratul Judetean Salvamont Prahova a solicitat elicopterul de la Brașov.

„După aplicarea protocolului de resuscitare, inclusiv administrarea a 4 șocuri cu ajutorul defibrilatorului aflat în dotarea echipei Salvamont, pacientul a fost readus la viață. Ulterior, în sprijin a sosit și un echipaj de pe ambulanța SAJ”, arată Salvamont Prahova.

Pacientul în vârstă de 44 de ani a fost predat cu semne vitale echipajului aero-medical, care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Potrivit salvatorilor montani, statisticile mondiale spun că procentul ca un pacient să fie scos dintr-un stop cardio-respirator este de sub 10%. „Putem spune că astăzi am contribuit în mod decisiv la o mică minune”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pacient partie Azuga