x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Paradă militară impresionantă la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României

Paradă militară impresionantă la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României

01 Dec 2015   •   13:21
Paradă militară impresionantă la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Circa 3.000 de persoane au luat parte, marţi, la ceremonialul depunerii de coroane de flori din faţa statuii lui Mihai Viteazul din Alba Iulia, în public remarcându-se grupuri de tineri cu steaguri pe care era scris 'Basarabia e România', dar şi alţii care strigau 'Colectiv'.

Între personalităţile care au depus coroane de flori s-au numărat vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Comunicaţiilor Marius Bostan, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai partidelor politice şi ai mai multor organizaţii neguvernamentale, dar şi ai unor români veniţi de peste graniţe.

'Ne adună acest sentiment nobil, care se numeşte neamul şi istoria noastră românească. În Serbia trăim fără multă legătură cu ţara mamă şi asta-i o şansă să ne vizităm neamul şi să fim aproape de fraţii noştrii din România şi de peste tot, din Basarabia, Bucovina', a declarat Alexandru Bălan, român care trăieşte în Banatul Sârbesc şi care a venit la Alba Iulia de 1 Decembrie de fiecare dată în ultimii şase ani.

Manifestările oficiale de la Alba Iulia au continuat cu ceremonialul primirii soliilor din cetăţile de scaun ale Sucevei, Târgoviştei şi Albei Iulia, la Sala Unirii a muzeului din localitate.

'Mănăstirea Putna, Cetatea de scaun a Sucevei, Cetatea Alba Iulia sunt simboluri sacre ale vitejiei şi unităţii naţionale a românilor. Noi, solia Cetăţii de scaun a Sucevei, mergem în pelerinaj fiecare an: de Înviere la Mănăstirea Putna, de Sânziene la Zilele Cetăţii de scaun a Sucevei, iar pe 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia, la Ziua Marii Uniri', a spus reprezentantul soliei Cetăţii de Scaun a Sucevei.

'Acum, la marea sărbătoare, cuvine-se a ne bucura şi a striga, cu toţii, într-un singur glas: 'Trăiască România dodoloaţă! La mulţi ani, nemuritoarea noastră mamă!', iar vouă, tuturor, încă o dată, bine aţi venit la voi acasă!', au afirmat, la rândul lor, reprezentanţii Cetăţii Alba Iulia.

Manifestările de la Alba Iulia au continuat apoi cu parada militară.

×