x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pârâul Stăncălău a ieșit din matcă la Băbeni; o gospodărie a fost inundată, alte 10 sunt în pericol

Pârâul Stăncălău a ieșit din matcă la Băbeni; o gospodărie a fost inundată, alte 10 sunt în pericol

26 Ian 2019   •   18:12
Pârâul Stăncălău a ieșit din matcă la Băbeni; o gospodărie a fost inundată, alte 10 sunt în pericol

O gospodărie din oraşul Băbeni a fost inundată şi alte 10 sunt în pericol, sâmbătă după-amiază, după ce pârâul Stăncălău a ieşit din matcă în urma a precipitaţiilor căzute în ultimele ore, anunţă ISU Vâlcea. 

"În localitatea Băbeni, sat Răioasa, din cauza debitului mare pe pârâul Stăncălău, apa a refulat prin barbacane, inundând terenul agricol din apropiere, o gospodărie şi punând în pericol alte aproximativ 10 gospodării. (...) Intervin ISU, ABA Olt, SVSU", a transmis inspectorul-şef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru. 

El a precizat că problema pe pârâu a fost soluţionată, pompierii intervenind în prezent pentru evacuarea apei din gospodăria afectată şi de pe terenul agricol din apropiere. 

Zona afectată este una cunoscută de autorităţile din Vâlcea, în ultimii ani aceasta fiind de mai multe ori inundată. Ultima dată a fost afectată în vara anului trecut, când zeci de gospodării au fost năpădite de apele pârâului Stăncălău, aproximativ 150 de oameni fiind nevoiţi să-şi părăsească de urgenţă locuinţele.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: paraul stancalau babeni valcea inundatii