x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pârtia de schi Cocoş a fost omologată de Ministerul Turismului

Pârtia de schi Cocoş a fost omologată de Ministerul Turismului

28 Noi 2017   •   15:49
Pârtia de schi Cocoş a fost omologată de Ministerul Turismului

Pârtia de schi Cocoş de lângă municipiul Bistriţa, situată la o altitudine ce nu depăşeşte 680 de metri şi pentru care primăria a cheltuit aproximativ 25 milioane lei, a fost omologată de Ministerul Turismului, potrivit unui comunicat remis marţi de municipalitate. 

"În urma vizitei în teren de astăzi, reprezentanţii Direcţiei Autorizare şi Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului au încheiat Nota de omologare a pârtiei de schi Cocoş din municipiul Bistriţa, localitatea componentă Unirea", se arată în informarea Primăriei Bistriţa. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mihai Ruşti, pârtia a fost încadrată ca având grad mediu de dificultate. 

Lucrările la pârtia de schi Cocoş au început în toamna anului 2015, aceasta având o lungime de 1,3 kilometri şi fiind dotată cu telescaun, nocturnă şi tunuri de zăpadă. 

Finanţarea a fost asigurată printr-un credit bancar accesat de primărie, iar anul acesta s-au alocat bani pentru extinderea ei cu încă un traseu. 

Primăria Bistriţa a stabilit ca tariful pentru telescaun să fie de 30 de lei pe zi pentru un adult, 20 lei pe zi pentru tineri cu vârsta între 15 şi 18 ani şi pentru vârstnicii peste 65 ani şi 10 lei pentru copii până la 14 ani. Tariful pentru utilizarea telescaunului în nocturnă este de 20 lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: partia cocos