x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani depistaţi la Sarasău, Maramureş - VIDEO

Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani depistaţi la Sarasău, Maramureş - VIDEO

03 Sep 2015   •   18:21
Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani depistaţi la Sarasău, Maramureş - VIDEO

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (I.T.P.F.)Sighetu Marmaţiei au descoperit, pe raza localităţii Sarasău, patru cetăţeni ucraineni care intenţionau să transporte ilegal, în Austria, şase cetăţeni afgani.

Potrivit unui comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei, remis joi, AGERPRES, călăuzele şi migranţii au fost identificaţi şi opriţi în trafic, pe raza localităţii Sarasău, respectiv la intrarea în municipiul Sighetu Marmaţiei (pe DN 19), în trei autoturisme despre care existau informaţii că transportă migranţi.

La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani, şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, care nu vorbeau limba română şi nici ucraineană.

Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea Igor J., de 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană.

Pentru continuarea cercetărilor, cele trei autoturisme împreună cu persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15şi 45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni, care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător.

Conform acordului cu Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei 4 cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic pe migranţi.



×