x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patru cetăţeni străini, din Egipt, Algeria şi Libia, depistaţi la frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

Patru cetăţeni străini, din Egipt, Algeria şi Libia, depistaţi la frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

05 Ian 2020   •   14:30
Patru cetăţeni străini, din Egipt, Algeria şi Libia, depistaţi la frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat patru cetăţeni străini din Egipt, Algeria şi Libia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.


"În ziua de 4 decembrie, în jurul orei 19,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza judeţului Satu Mare. Astfel, au depistat, pe direcţia localităţii Oar, judeţul Satu Mare, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF)

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt din Egipt şi Libia, una în vârstă de 18 ani de ani, iar cealaltă de 17 ani, solicitante de azil în ţara noastră.

"În ziua de 5 decembrie, ora 01,00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi serviciu, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au mai depistat, pe direcţia localităţii Dara, judeţul Satu Mare, alţi doi cetăţeni străini care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria", se arată în comunicat.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că unul este cetăţean egiptean, iar celălalt algerian, în vârstă de 35 de ani, respectiv 27 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Totodată, cei patru cetăţeni străini au fost îndrumaţi spre Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi şi Timişoara. www.agerpres.ro

×