x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patru polițiști din Olt trimiși în judecată. Ei primeau bani de la șoferi ca să nu îi amendeze

Patru polițiști din Olt trimiși în judecată. Ei primeau bani de la șoferi ca să nu îi amendeze

11 Mai 2020   •   14:56
Patru polițiști din Olt trimiși în judecată. Ei primeau bani de la șoferi ca să nu îi amendeze

Patru polițiști din cadrul IPJ Olt au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, fals intelectual și uz de fals. Procurorii spun că aceștia primeau bani de șoferi ca să nu îi amendeze.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, cei patru polițiști de la IPJ Olt au fost trimiși în judecată în stare de libertate, sub control judiciar.

Ancheta a pornit după ce în 19 martie 2019 la DGA a fost înregistrată sesizare din oficiu cu privire la faptul că doi dintre cei 4 agenți de poliție pretind și primesc mită de la șoferi ca să nu îi sancționeze.

Cei patru polițiști au fost prinși în flagrant în 10 martie 2020 în timp ce primeau 400 lei mită de la un șofer pentru a nu fi sancționat.

Cu acest prilej, asupra polițiștilor au fost găsite mai multe sume de bani: 2770 lei, 1090 euro și 90 de lire sterline, bani ridicați în vederea continuării cercetărilor.

„Din cercetări a mai rezultat faptul că, în noiembrie 2019, unul dintre agenții de poliție a mai primit și suma de 300 lei, oferită cu titlu de mită, de la un alt conducător auto, căruia i-a consemnat în procesul verbal de constatare a contravenției o situație nereală, care să-i permită sancționarea mai blândă, document înaintat pentru a fi implementat în baza de date şi a trimiterii în debit a sancţiunii contravenţionale”, se mai arată în comunicatul DGA.

Cei patru polițiști au fost reținuți în 11 martie pentru 24 de ore, iar apoi Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile. O săptămână mai târziu, în 17 martie 2020, Curtea de Apel Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În 24 aprilie 2020, s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani menționate anterior și poprire pe sumele de bani din venitul salarial a 3 dintre inculpați, precum şi pe venitul realizat din pensia de serviciu a unuia dintre inculpați care s-a retras din activitate pe parcursul cercetării penale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politisti olt mita