x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva. Jandarmeria a desfășurat efective importante la Catedrala din Iași

Pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva. Jandarmeria a desfășurat efective importante la Catedrala din Iași

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   12:40
Pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva. Jandarmeria a desfășurat efective importante la Catedrala din Iași

Peste 250 de jandarmi, 150 de polițiști, 100 de pompieri și 80 de elevi de la școala de subofițeri jandarmi de la Fălticeni supraveghează pelerinajul desfășurat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Începând de astăzi, suntem împreună la Catedrala Mitropolitană de la Iași, unde vom avem grijă ca pelerinajul desfășurat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva să aibă loc în liniște și siguranță.
Peste 250 de jandarmi, 150 de polițiști, 100 de pompieri și 80 de elevi din cadrul școlii de subofițeri jandarmi de la Fălticeni se vor afla zilnic la datorie pentru siguranța participanților, prevenirea faptelor antisociale şi acordarea de sprijin”, transmite Jandarmeria.

Jandarmeria recomandă tuturor participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să manifeste calm şi să evite implicarea în situații conflictuale.

De asemenea, e nevoie de o atenție deosebită în privința copiilor.

sâmbătă, racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare. La scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au participat mii de pelerini. După citirea Acatistul Sfintei Parascheva, racla a fost scoasă şi purtată în procesiune în jurul catedralei, apoi a fost depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Racla cu sfintele moaște va rămâne în baldachinul special amenajat până duminică, 15 octombrie.

În data de 14 octombrie 2023, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat la limita cu Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane. Pentru cei care nu vor reuşi să fie prezenţi în preajma zonei amenajate, slujba va putea fi urmărită și de la distanță, pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate de Primăria Municipiului Iaşi în mai multe locuri.

×