x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pensiunea din Focșani care a ars într-un incendiu nu avea autorizaţie ISU

Pensiunea din Focșani care a ars într-un incendiu nu avea autorizaţie ISU

10 Mar 2017   •   12:07
Pensiunea din Focșani care a ars într-un incendiu nu avea autorizaţie ISU

Pensiunea din Focşani la care a izbucnit, joi, un incendiu puternic, extins la două blocuri din jur, funcţiona fără autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, au precizat reprezentanţii instituţiei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, în urma incendiului pensiunea a ars în totalitate, specialiştii evaluând în prezent pagubele produse la cele două blocuri afectate. 

'Pensiunea, care a fost distrusă în urma incendiului, nu avea autorizaţie de securitate în caz de incendii, însă potrivit legii 33/2016 avea dreptul să funcţioneze până la data de 30 iunie 2017, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a proprietarului', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru. 

În urma incendiului, un număr de 37 de apartamente de la blocurile situate în vecinătatea pensiunii au fost afectate în diferite proporţii. Pompierii evaluează pagubele produse şi urmează să stabilească şi cauza producerii incendiului. 

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o pensiune din municipiul Focşani, aflată în apropierea unei benzinării. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, focul s-a extins la două blocuri din apropiere, la unul dintre imobile luând foc acoperişul. 

×