x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pesta porcină a fost confirmată la Gugești. 9 animale sacrificate

Pesta porcină a fost confirmată la Gugești. 9 animale sacrificate

30 Dec 2018   •   10:00
Pesta porcină a fost confirmată la Gugești. 9 animale sacrificate

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost confirmat, sâmbătă, într-o gospodărie din localitatea Gugeşti, după ce probele trimise spre analiză către laboratorul de la Bucureşti s-au dovedit a fi pozitive, potrivit Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Vrancea. 

"În data de 29.12.2018, a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane la nouă porci dintr-o gospodărie situată la aproximativ 500 metri de localitatea Gugeşti, judeţul Vrancea. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Gospodăria din localitatea Gugeşti a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei", se arată într-un comunicat al DSVSA Vrancea. 

Autorităţile au făcut apel la sprijinul şi înţelegerea populaţiei pentru respectarea măsuri instituite, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. 

În cursul zilei de vineri, proprietarul micro-fermei din Gugeşti a alertat autorităţile despre faptul că porcii prezentau simptome de boală. În urma analizelor efectuate la Focşani a fost confirmat virusul pestei porcine, iar autorităţile au luat primele măsuri de protecţie a zonei şi de incinerare a animalelor din gospodăria respectivă. 

Acesta este al doilea focar de pestă porcină africană apărut în Vrancea, după ce în luna octombrie virusul a fost confirmat într-o gospodărie din satul Lespezi, comuna Homocea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina gugesti vrancea