x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 50 de trofee, confiscate în urma unui control la vânătorii din Timiș

Peste 50 de trofee, confiscate în urma unui control la vânătorii din Timiș

08 Feb 2018   •   16:27
Peste 50 de trofee, confiscate în urma unui control la vânătorii din Timiș

Peste 50 de trofee de vânătoare, dar şi arme şi muniţie au fost ridicate de poliţişti în urma unor percheziţii care au avut loc la locuinţele unor bărbaţi din judeţul Timiş, acţiunea fiind parte a unui dosar de cercetare penală referitor la i nfracţiuni de braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a informat, joi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Hunedoara. 

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii din Hunedoara şi Timiş, iar locuinţele vizate aparţin unor bărbaţi de 23 şi 42 de ani din judeţul Timiş, despre care oamenii legii susţin că nu deţin permis de port armă, dar ar fi practicat braconajul cinegetic. 

Faptele ar fi avut loc în perioada anilor 2015-2018 pe raza fondului de vânătoare Lăpugiu, din judeţul Hunedoara. 

"Poliţiştii au ridicat de la locuinţa tânărului de 23 de ani trei trofee de cerb carpatin cu craniu, 50 de trofee de căprior cu craniu, 4 trofee de mistreţ, precum şi 410 articole pirotehnice tip petardă din categoria F3, deţinute fără drept. De asemenea, de la locuinţa aceleiaşi persoane au fost ridicate două arme de vânătoare cu ţevi lise, două arme de vânătoare cu glonţ şi 15 cartuşe de vânătoare cu alice, care aparţin unor bărbaţi în vârstă de 28 şi, respectiv, de 48 de ani, membri vânători şi posesori de permise de armă", se arată într-un comunicat al IJP Hunedoara remis AGERPRES. 

Armele şi muniţia aferentă vor fi expertizate, existând suspiciuni că ar fi fost folosite la comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precizează sursa citată. AGERPRES

×