x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 6 kg de heroină descoperite de poliţişti asupra unor cetăţeni bulgari, în vama Calafat

Peste 6 kg de heroină descoperite de poliţişti asupra unor cetăţeni bulgari, în vama Calafat

24 Mar 2018   •   11:19
Peste 6 kg de heroină descoperite de poliţişti asupra unor cetăţeni bulgari, în vama Calafat

Circa 6,2 kg de heroină au fost descoperite vineri de o echipă de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, formată din poliţişti români şi bulgari, într-o maşină cu care călătoreau doi cetăţeni bulgari. 

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, cei doi bulgari, de 24, respectiv 26 de ani, s-au prezentat pentru a intra în ţară cu un autoturism marca Volvo înmatriculat în Bulgaria şi, la un control amănunţit asupra autoturismului, poliţiştii au depistat, într-un spaţiu special amenajat în lateralele banchetei din spate, 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conţineau o substanţă maronie, suspectă a fi heroină. 

"Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două persoane, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun", se precizează într-un comunicat al STPF Dolj. 

În urma cercetărilor preliminare efectuate de autorităţile bulgare, acestea au informat că a rezultat cantitatea totală de 6.203 grame, iar în urma testelor efectuate a rezultat că substanţa este heroină. AGERPRES

×