x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Piedone, despre cazul azilelor groazei: Cum a fost și în cazul Colectiv, acționăm la cald și impulsiv

Piedone, despre cazul azilelor groazei: Cum a fost și în cazul Colectiv, acționăm la cald și impulsiv

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   22:25
Piedone, despre cazul azilelor groazei: Cum a fost și în cazul Colectiv, acționăm la cald și impulsiv

„Cum a fost și în cazul Colectiv, pe fondul unei emoții puternice, acționăm la cald și impulsiv”, spune Cristian Popescu Piedone, care a vizitat azilele care au beneficiari de servicii sociale aflați în evidența DGASPC Sector 5. El cere Parlamentului modificarea legislației.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a inspectat centrele de îngrijire bătrâni și centrele pentru persoane cu dizabilități din Bucuresti și Ilfov, unde sunt beneficiari de servicii sociale aflați în evidența D.G.A.S.P.C. Sector 5.

„Cum a fost și în cazul Colectiv, pe fondul unei emoții puternice, acționăm la cald și impulsiv. Problema este una mai mare, de fapt, și anume legislația. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la cumplita tragedie. ordinele de miniștri nu valorează nimic. Avem nevoie de legi organice, să se poată acționa în litera și spiritul legii. Solicit pe această cale Parlamentului să se reunească de urgență pentru a modifica legea în această privință. Să nu mai existe situații în care beneficiarii DGASPC Sector 5 ajung în centre aflate la sute de kilometri distanță. Aceeași situație se regăsește peste tot în țară. este nevoie de schimbare acum”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

El a vizitat centrele de îngrijire din București, Mihăilești și Chiajna, unde sunt persoane din Sectorul 5 care beneficiază de servicii sociale.

„Pentru bunicii singuri, împovărați de boli și siferințe apăsătoare, mereu m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că așa m-au educat mama, tata, bunicii. Așa mi-am educat, la rândul meu, copiii și nepoții. Bunicii și străbunicii, indiferent de meserie, de calificare, au construit această frumoasă țară. Pentru toate astea eu, Piedone, bunic, tată, cetățean român și priar în funcție, sunt dator moral să îi ajut și să veghez la siguranța dumnealor”, a adăugat edilul.

Cristian Popescu Piedone afirmă că în centrele de îngrijire aflate sub contract cu D.G.A.S.P.C. Sector 5 va exista câte un consilier personal, selectat din rândul beneficiarilor, care va primi un telefon mobil pentru a sesiza orice problemă întâmpinată.

Telefoane pentru comunicare directă cu cabinetul primarului Sectorului 5 au primit și oficialii centrelor inspectate.

Inspecția continua și în restul centrelor din țara unde D.G.A.S.P.C. Sector 5 are în evidență beneficiari de servicii sociale.

În centrele de îngrijire bătrâni și în cele pentru persoane cu dizabilități din Bucuresti și din provincie sunt, în acest moment, 99 beneficiari de servicii sociale aflați în evidența D.G.A.S.P.C. Sector 5.

Piedone

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piedone azil legislatie