x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ploile abundente au făcut prăpăd in judeţul Alba: Zeci de oameni IZOLAŢI, gospodării INUNDATE, alunecări de teren

Ploile abundente au făcut prăpăd in judeţul Alba: Zeci de oameni IZOLAŢI, gospodării INUNDATE, alunecări de teren

15 Iul 2021   •   23:02
Ploile abundente au făcut prăpăd in judeţul Alba: Zeci de oameni IZOLAŢI, gospodării INUNDATE, alunecări de teren

Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase din ultimele zile, până la acest moment au fost raportate case inundate, persoane izolate şi alunecări de teren, în localităţi din judeţul Alba.

 

În Ocoliş, aproximativ 30 de case au fost inundate, precum şi un operator economic, iar 11 adulţi şi doi copii au fost izolaţi în podurile construcţiilor. De asemenea, DJ750G a fost avariat şi colmatat. În Runc, o casă a fost afectată de o alunecare de teren, iar în Vidolm o maşină a fost luată de apă, iar o casă a fost inundată. În localitatea Poşaga o casă a fost inundată, iar DJ750F a fost avariat şi colmatat.

Până la această oră, nu au fost raportate victime în judeţ.

În ceea ce priveşte satul Ocoliş, acesta este în continuare izolat, în contextul în care nu s-a putut face nimic cu excavatorul cu braţul lung şi buldozerul.

O echipă a Salvamont Alba încearcă să ajungă în zonele izolate pe versanţi.

ISU Alba intervine cu trei ASAS, trei autocamioane, 10 motopompe transportabile, patru motopompe remorcabile, un microbuz, o autospecială scafandri, o barcă pneumatică, şapte ofiţeri şi 60 subofiţeri.

Salvamont Alba intervine cu şapte persoane, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a venit cu o autospecială cu cinci ofiţeri. De asemenea, intervine şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba cu un buldoexcavator, un trailer şi cinci lucrători.

×