x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB: RADET nu va opri furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei

PMB: RADET nu va opri furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei

19 Noi 2016   •   21:15
PMB: RADET nu va opri furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca RADET Bucureşti să nu întrerupă furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei, aşa cum a cerut Metrorex, se arată într-un comunicat al municipalităţii transmis sâmbătă.

"RADET anunţă că nu va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea Metrorex, aşa cum se anunţase ieri", relevă sursa citată.

Firea a dispus efectuarea unei investigaţii de către Corpul de control al Primarului în legătură cu solicitarea iniţială a Metrorex către RADET de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani de zile, se arată în comunicat.

În cadrul controlului s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de către Metrorex întreruperea temporară a furnizării apei calde şi a agentului termic pentru încălzire pentru executarea unor lucrări.

"Ca Primar General al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naţionale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic", a spus Gabriela Firea.

Edilul general a informat că va iniţia întâlniri periodice cu reprezentaţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru a veni în sprijinul activităţilor, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice, se mai arată în comunicatul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: pmb radet drumul taberei căldură apa calda