x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB vrea modificarea regulamentului actual de taximetrie

PMB vrea modificarea regulamentului actual de taximetrie

19 Dec 2017   •   16:13
PMB vrea modificarea regulamentului actual de taximetrie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a referit marţi la un proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, care vizează modificarea regulamentului actual de taximetrie în scopul îmbunătăţirii acestei activităţi. 

"În primul rând, este interzisă în totalitate refuzarea unei curse. De asemenea, sub sancţiuni drastice, vor fi interzise solicitările de bonusuri. De asemenea, şoferii sunt obligaţi să aibă o ţinută decentă, un comportament şi un limbaj adecvate, să nu fumeze în maşină, să nu dea muzica tare, să nu vorbească la telefon, să nu angajeze cu clientul subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor acestuia, din domeniul politic, religios sau sexual", a precizat Firea în deschiderea şedinţei. 

Potrivit edilului şef, toţi taximetriştii vor fi obligaţi să-şi instaleze POS-uri pe maşini, pentru plata cu cardul, şi să poată răspunde comenzilor prin intermediul aplicaţiilor de pe telefoanele mobile. 

În plus, pentru a oferi siguranţă şi confort, se instituite obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat, prin intermediul telefoniei sau prin aplicaţii online. 

"Resping toate acuzaţiile care s-au formulat în ultima perioadă şi care merg către ideea că CGMB şi PMB vor să obstrucţioneze activitatea de taximetrie. Trebuie să avem taximetre sigure din punct de vedere tehnic, de siguranţă şi confort", a afirmat primarul general. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriel firea legea taximetriei