x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați: Un polițist și-a fracturat un deget în momentul în care o armă s-a rabatat automat

Galați: Un polițist și-a fracturat un deget în momentul în care o armă s-a rabatat automat

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   12:45
Galați: Un polițist și-a fracturat un deget în momentul în care o armă s-a rabatat automat

Un polițist din cadrul IPJ Galați care făcea o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, și-a fracturat degetul. O anchetă a fost declanșată în acest caz.

Potrivit IPJ Galați, incidentul a avut loc marți dimineața.

Un polițist de 33 de ani din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați - Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) și care prezenta defecțiuni și avea un sistem atipic la sistemul de siguranță, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat.

Polițistul și-a anunțat șeful, iar apoi s-a dus la secția de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Întrucât acesta a suferit o fractură prin strivire a degetului, a fost supus unei intervenții chirurgicale, după care a rămas internat până miercuri.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați, împreună cu un expert criminalist și responsabilul pe linie de securitate și sănătate în muncă, au făcut cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest incident în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

(sursa: Mediafax)

×