x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițiștii bihoreni au oferit pachete de Crăciun familiilor defavorizate

Polițiștii bihoreni au oferit pachete de Crăciun familiilor defavorizate

24 Dec 2015   •   14:00
Polițiștii bihoreni au oferit pachete de Crăciun familiilor defavorizate

164 de familii defavorizate din judeţul Bihor au primit pachete consistente, cu alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte, din partea poliţiştilor bihoreni, membri ai Fundaţiei Colonel Ioan Baciu din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, fiecare pachet a conţinut: 10 kg de făină de grâu, 10 kg de făină de mălai, 10 kg de orez, 10 kg de paste făinoase, 10 kg de zahăr, 10 litri de ulei, 5 kg de fasole boabe, 5 kg de afumături, 10 kg.de pulpe congelate, 10 kg de clementine, un pachet cu dulciuri, 4 cozonaci, încălţăminte pentru cei mici şi articole de îmbrăcăminte.

Poliţiştii au adunat, din contribuţii proprii şi în urma Galei caritabile 'Dăruind, vei dobândi!' din 15 decembrie, 80.000 de lei, bani din care au fost achiziţionate alimente de strictă necesitate, dulciuri, haine şi încălţăminte. Totodată, au fost primite din donaţii şi distribuite, bunuri în valoare de 62.000 de lei, constând în îmbrăcăminte, încălţări, pachete cu zahăr şi fasole.

Pachetele de Crăciun au fost distribuite miercuri, când poliţiştii bihoreni au transportat şi oferit ajutoarele către cele 164 de familii defavorizate din mai multe localităţi ale judeţului Bihor.

Gala caritabilă 'Dăruind, vei dobândi!' a avut loc pe 15 decembrie, la Teatrul de stat din Oradea, invitaţi fiind Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Valentina Fătu şi Vasile Muraru, actori consacraţi ai Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Primul eveniment caritabil "Dăruind, vei dobândi" a fost organizat anul trecut, pe 23 decembrie, la Filarmonica de Stat, în cadrul căruia Fundaţia "Colonel Ion Baciu" (având 1.300 de membri) a strâns în total 42.000 lei, bani rezultaţi din biletele vândute, dar şi din donaţiile poliţiştilor. Suma a fost cheltuită în întregime pe alimente de bază şi jucării care au ajuns la 80 de familii nevoiaşe cu copii din judeţ.

Sursa: AGERPRES 

×