x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari: Un furtun s-a spart în timpul descărcării unei nave

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari: Un furtun s-a spart în timpul descărcării unei nave

28 Oct 2021   •   11:20
Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari: Un furtun s-a spart în timpul descărcării unei nave
Sursa foto: observator.tv

Poluare în portul Midia Năvodari după ce în noaptea de miercuri spre joi furtunul cu care se descărca păcura de pe o navă s-a spart.

Potrivit Ministerului Mediului, incidentul a avut loc la oa 2.00 în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța.

Unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart și a rezultat o poluare cu păcură de circa 1 tonă, din care 80% s-a scurs pe mal și 20% între navă și cheu.

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu au început să limiteze răspândirea poluării în apă. A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

„În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute”, a anunțat Ministerul Mediului.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate după plecarea navei. Descărcarea acesteia va fi reluată când va fi posibil și va mai dura încă 24 ore.

Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la fața locului și urmează să fie aplicate sancțiuni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: poluare port