x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled

22 Oct 2017   •   19:00
Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled

Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin intervin duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare. 

"16 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin intervin alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Naţional Domogled - zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparţinând Ocolului Silvic Băile Herculane", se precizează înt-un comunicat al ISU Caraş-Severin transmis duminică AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor, pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic parcurgând mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionând cu mijloace de primă intervenţie. 

"La solicitarea inspectoratului nostru, a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai inspectoratului nostru şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu. Se pare că ar fi vorba de aproximativ 15 ha", menţionează ISU Caraş-Severin. AGERPRES/

×