x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui

Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui

05 Ian 2016   •   18:59
Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui
Sursa foto: Marin Raica/INTACT IMAGES

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, infecţiile au apărut într-un salon al secţiei, la pacienţi cu vârsta de peste 70 de ani, care au contractat bacteria clostridium. S-a dispus evacuarea pacienţilor din respectivul salon, fiind luate măsuri de igienizare a spaţiului, în timp ce bărbaţii care au contractat bacteria au fost izolaţi, potrivit protocoalelor medicale în vigoare.

'Unul dintre pacienţi a fost transferat la Secţia Boli Infecţioase, iar altul a rămas internat în Secţia Chirurgie. Au fost luate toate măsurile necesare în astfel de cazuri, fiind prelevate probe de la personalul medical, de pe instrumentar şi mobilier. De asemenea, urmează să se stabilească dacă cei doi pacienţi au mai fost internaţi în alte unităţi medicale sau în alte secţii ale spitalului judeţean', a declarat, marţi, directorul medical interimar al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui urmează să primească o informare cu privire la rezultatele anchetei de la spitalul vasluian. AGERPRES

×