x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prahova: Atac al unui urs la o stână din Comarnic

Prahova: Atac al unui urs la o stână din Comarnic

25 Iul 2017   •   12:24
Prahova: Atac al unui urs la o stână din Comarnic

Un urs a atacat, marţi dimineaţă, mai multe animale aflate la o stână din localitatea prahoveană Comarnic, jandarmii şi autorităţile locale avertizând populaţia din zonă cu privire la prezenţa animalului sălbatic. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Leonard Dragomirescu, a declarat, pentru AGERPRES, că marţi dimineaţă, la ora 8,30, proprietara unei stâne din Comarnic, zona Podul Vârtos, a anunţat la numărul unic de urgenţă 112 faptul că un urs a omorât două animale, alte nouă fiind dispărute. 

În zonă au fost efectuate căutări de către jandarmi şi autorităţi, însă nu au fost găsite nici oile, nici ursul, populaţia fiind avertizată cu privire la prezenţa în zonă a animalului. 

De asemenea, marţi dimineaţă, la ora 5,00, a fost semnalată prezenţa unui urs în zona de campare de pe Valea Cerbului din Buşteni. 

Persoana care a efectuat apelul la 112 a precizat că animalul avea un picior rupt şi un crotal în ureche, autorităţile luând în calcul posibilitatea ca ursul în cauză să fie cel lovit de o maşină, în urmă cu mai multe zile, pe raza staţiunii Buşteni. 

Dragomirescu a precizat că jandarmii au efectuat căutări în zonă, însă fără rezultat, turiştii campaţi pe Valea Cerbului fiind înştiinţaţi cu privire la această situaţie. AGERPRES

×