x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul municipiului Iași spune că „este aproape iminentă intrarea în scenariul roșu”

Primarul municipiului Iași spune că „este aproape iminentă intrarea în scenariul roșu”

18 Mar 2021   •   16:17
Primarul municipiului Iași spune că „este aproape iminentă intrarea în scenariul roșu”

Primarul Mihai Chirica a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că „este aproape iminentă intarea în scenariul roșu” a municipiului Iași, în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19.

Incidența de COVID-19, în Iași, a ajuns la 2,86 cazuri la mia de locuitori, potrivit primarului.

„Din calculele făcute de noi nu va fi o perioadă foarte lungă de timp. Sunt câteva motive care au dus la această creştere. Şi perioada 1-8 martie contează foarte mult. Trebuia să le sărbătorim pe cele dragi dar nu ne-am gândit să ne băgăm aşa de mult unii în alţii la coadă la flori pentru doamne. Cred că de data aceasta de vină au fost bărbaţii. Suntem pregătiţi. Nu vor fi alte restricţii decât cele pe care le ştim. Din păcate va fi afectat domeniul HORECA, pentru că va trebui să funcţioneze cu terase, speranţa noastră ar fi fost să se încălzească afară pentru că ar fi fost mult mai multe terase", a declarat primarul Mihai Chirica.

Acesta a mai precizat că spera ca terasele să se poată deschide, pe fondul îmbunătățirii condițiilor meteo, astfel încât să poată fi compensate lipsa activității de interior.

„Vor fi afectate şi sălile de spectacole, sălile de cinematograf, dar restul activităţilor rămân ca şi în perioada anterioară", a mai spus primarul din Iași.

×
Subiecte în articol: iasi Covid-19 scenariu rosu