x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Protest pe contrasens în Constanța. 30 de șoferi, amendați. Oamenii spun că Jandarmeria le-a întins o capcană

UPDATE Protest pe contrasens în Constanța. 30 de șoferi, amendați. Oamenii spun că Jandarmeria le-a întins o capcană

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   10:35
UPDATE Protest pe contrasens în Constanța. 30 de șoferi, amendați. Oamenii spun că Jandarmeria le-a întins o capcană

O coloană de protestatari transportatori și fermieri care circula pe sens greșit pe Autostrada A4 a fost oprită în Constanța. Zeci de șoferi au fost amendați. Protestatarii acuză jandarmii că le-ar fi întins o capcană. Jandarmeria dezminte această acuzație.

UPDATE

Jandarmeria dezminte că le-a întins o capcană protestatarilor în Constanța. Recunoaște însă că mașina jandarmilor a întors pe contrasens, pe banda de urgență, după ce „a primit o nouă misiune”.

Jandarmeria precizează că, marți, coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port.

„Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone. Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9”, transmite Jandarmeria.

În plus, spune sursa citată, un jandarm a coborât din mașină după ce a observat că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere că trebuie să staționeze în locul unde se aflau: „menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care faceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine”.

O coloană de protestatari transportatori și fermieri care circula pe sens greșit pe Autostrada A4 a fost oprită în Constanța. Zeci de șoferi au fost amendați, iar protestatarii au acuzat jandarmii că le-ar fi întins o capcană.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Marți seara, cu ocazia protestului transportatorilor și fermierilor desfășurat în județul Constanța, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul contrar sensului de circulație, punând în pericol grav siguranța traficului rutier în zonă, informează Poliția Constanța.

„Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanților la trafic, a forțelor de ordine care însoțeau coloana de protestatari și pentru a evita producerea de evenimente rutiere, polițiștii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea și identificarea conducătorilor auto. Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere”, arată sursa citată.

Șoferii sancționați au acuzat, pe reţele de socializare, că ar fi fost dirijaţi de jandarmi să meargă pe contrasens, pe banda de urgenţă a autostrăzii A4, ulterior fiind opriţi de poliţişti şi lăsați fără permisele de conducere, potrivit Agerpres.

Conform protestatarilor, miercuri după-amiază intenţionează să continue acţiunea revendicativă în faţa sediului Prefecturii Constanţa, iar seara la porţi ale portului.

Fermieri şi transportatori cu zeci de camioane şi autoturisme au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud - Agigea, pe reţele de socializare făcându-se apel ca numărul acestora să crească.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest contrasens constanta