x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Revoltă în stradă după moartea gravidei din Botoșani: Nu ne oprim până când nu se face dreptate

Revoltă în stradă după moartea gravidei din Botoșani: Nu ne oprim până când nu se face dreptate

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   22:52
Revoltă în stradă după moartea gravidei din Botoșani: Nu ne oprim până când nu se face dreptate
Sursa foto: Facebook I Alexandra Ivanov

Zeci de oameni din Botoșani au ieșit din nou în stradă și cer să se facă dreptate pentru tânăra gravidă care a murit în spital și a lăsat trei copii în urmă. Cu durerea în suflet, rudele Alexandrei au transmis un mesaj ferm din mijlocul protestului.

Potrivit Antena 3 CNN, este a șasea seară de proteste la Botoșani, acolo unde oamenii își arată revolta față de cazul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit după ce a fost ignorată de medici la spital.

Zeci de oameni s-au strâns în fața Prefecturii și a Consiliului Județean din Botoșani, printre aceștia numărându-se și rudele tinerei.

Cu durerea în suflet, rudele Alexandrei transmit că vor lupta cu toate puterile pentru a se face dreptate.

"A fost foarte greu, dar nu ne lăsăm. Așa cum era Alexandra, o luptătoare, așa suntem și noi acum.

Ea este un model de luptă, atât pentru a se face dreptate, cât și pentru ca acest caz să nu se mai repete. Este vorba despre un șoc emoțional cu care ne vom confrunta mult timp. 

Ieșim să ne spunem durerile și încercăm să schimbăm ceva. Este cazul ca acest sistem medical putred să dea dovadă de profesionalism și de empatie. Nu se poate să mori implorând după ajutor", a spus o rudă a Alexandrei, prezentă la protest.

Oamenii spun că vor ieși în fiecare seară în stradă, fiind anunțate proteste și în alte orașe din țară.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, unde o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Județean, care are în administrare unitatea medicală. În continuare se cere demisia medicului curant și a celui de gardă.

Tânăra de 26 de ani, gravidă în 3 luni, dar a cărei sarcină de oprise din evoluție, i-a implorat pe medici până în ultima clipă să o opereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mesajele din telefonul său dovedesc că tânăra a cărei sarcină se oprise din evoluție, le-a scris atât medicului curant, cât și celui de gardă, însă nu a primit ajutor, deși era internată în spital. Astfel, la ora 3:16, tânăra i-a trimis medicului curant mesajul: „Buna seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la Maternitate cu dureri mari de burtă și sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluție. Credeți că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naștere. Vă rog din suflet”. Nu a primit niciun răspuns.

După o oră, la 4:17, tânăra a trimis un mesaj medicului de gardă. „Sunt Ivanov Alexandra. Credeți că-mi puteți face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet, simt că o iau razna”. Nici acest mesaj nu a avut răspuns.

La ora 7:30 Alexandra a intrat în șoc, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: protest botosani gravida Ivanov Alexandra