x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rupere de nori la Galați: Furtuna a doborât 40 de copaci, iar două persoane aflate într-o barcă în derivă au fost salvate

Rupere de nori la Galați: Furtuna a doborât 40 de copaci, iar două persoane aflate într-o barcă în derivă au fost salvate

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   22:15
Rupere de nori la Galați: Furtuna a doborât 40 de copaci, iar două persoane aflate într-o barcă în derivă au fost salvate
Sursa foto: Facebook

Furtuna de joi seară a făcut prăpăd în orașul Galați și în imprejurimile acestuia. Autoritățile au avut peste o sută de apeluri de urgență, în unul dintre cazuri fiind vorba despre o barcă aflată în derivă pe Dunăre.

La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost înregistrate peste 100 de apeluri de urgență în urma furtunii de joi seara.

Potrivit unei evaluări parțiale, în orașul Galați aproximativ 40 de copaci au fost rupți de vânt și au căzut peste cabluri electrice, mașini, acoperișuri și carosabil. De asemenea, un copac a rupt o țeavă de gaze.

Echipele de intervenție au salvat și două persoane aflate într-o barcă pe Dunăre. Din cauza vijeliei, barca era în derivă.

Intervenții au fost și în comunele din jurul orașului Galați. ISU Galați anunță că cel puțin patru stâlpi de electricitate s-au rupt și că aproximativ 2.800 de abonați din Șendreni, Bărboși, Suceveni și Cavadinești au rămas fără energie electrică.

Orașul Galați și împrejurimile s-au confruntat cu un cod portocaliu de averse torențiale. Populația a fost anunțată prin sistemul RO Alert despre evoluția periculoasă a fenomenelor meteorologice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Galati

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: galaţi furtuna