x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvamont Brașov: Scădere de la 4,5 la 3,9 cazuri pe zi, în perioada sezonului de iarnă

Salvamont Brașov: Scădere de la 4,5 la 3,9 cazuri pe zi, în perioada sezonului de iarnă

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   19:45
Salvamont Brașov: Scădere de la 4,5 la 3,9 cazuri pe zi, în perioada sezonului de iarnă

Salvamontiștii din Brașov au intervenit în sezonul de iarnă 2023-2024, în medie, de 3,9 cazuri pe zi, în scădere față de sezonul anterior când incidența era de 4,5 cazuri zilnic.

Potrivit Salvamont Brașov, sezonul de iarnă 2023-2024 a debutat în 31 noiembrie 2023 și s-a încheiat în 31 martie, totalizând 123 de zile în care domeniul schiabil a fost deschis.

Salvatorii montani arată că, din cauza stratului insuficient de zăpadă, în cea mai mare parte a timpului au fost deschise doar pârtiile din partea superioară a masivului, precum și cele două pârtii pentru începători, și că a fost primul an din istorie în care pârtia Subteleferic nu a fost deschisă nicio zi.

Din punct de vedere al intervențiilor, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 463 de cazuri, implicând 482 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate. Dintre acestea, 196 au fost trimise către unitățile spitalicești cu echipajele SMURD/SAJ, pentru investigații suplimentare de specialitate.

„Cu o medie de 3,9 cazuri pe zi, înregistrăm o scădere a numărului de intervenții comparativ cu sezonul trecut, când vorbeam de o incidență de 4,5. Ca și până acum, cele mai multe evenimente au fost reprezentate de traumatisme asociate căderilor sau coliziunilor suferite de practicanții de schi sau snowboard”, arată vineri Salvamont Brașov.

Spre deosebire de sezoanele precedente, când în luna februarie se înregistrau cele mai multe intervenții, de această dată, luna ianuarie a fost cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de cazuri, înregistrându-se 200 de evenimente, totalizând 212 persoane implicate.

„Cele mai frecvente greșeli care au și dus la accidentările schiorilor sau snow-boarderilor au fost reprezentate de alegerea greșită a nivelului de dificultate a pârtiei, reglarea incorectă a echipamentului, în special a legăturilor, viteza mare neadaptată condițiilor meteo și de trafic, precum și părăsirea pârtiilor amenajate”, susțin salvatorii montani.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: salvamont cazuri iarnă