x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi turiști, soț și soție, preluați cu elicopter SMURD după ce au alunecat zeci de metri pe munte

Doi turiști, soț și soție, preluați cu elicopter SMURD după ce au alunecat zeci de metri pe munte

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   18:40
Doi turiști, soț și soție, preluați cu elicopter SMURD după ce au alunecat zeci de metri pe munte

Un bărbat şi o femeie din Feteşti, aflaţi pe munte, sâmbătă, împreună cu fiul lor, au fost răniţi după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi. Amândoi au suferit multiple traumatisme şi fracturi, la faţa locului fiind chemat un elicopter SMURD pentru a-i prelua şi a-i duce la spital.

„Acțiune în plină desfășurare pentru salvarea a doi turiști căzuți pe Valea Caraimanului. Cei doi soți din Fetești, au încercat să urce pe munte cu fiul lor minor. Când au ajuns la zăpadă, femeia a alunecat, iar bărbatul a încercat să o prindă. Cu toate că erau bine echipați de iarnă, amândoi au fost angrenați într-o alunecare zeci de metri. Când s-a întrerupt zăpada s-au oprit, dar s-au ales cu multiple traumatisme”, anunță Salvamont Bulteni.

Femeia a suferit o fractură la mână, iar soțul ei s-a ales cu fractură de femur și un umăr dislocat.

Victimele au primit îngrijiri de la salvamontiștii din Bușteni și Prahova, iar acum sunt scoase cu ajutorul unui elicopter SMURD.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: salvamont smurd