x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvamontiștii brașoveni au recuperat o tânără accidentată pe Tâmpa

Salvamontiștii brașoveni au recuperat o tânără accidentată pe Tâmpa

04 Iun 2017   •   16:20
Salvamontiștii brașoveni au recuperat o tânără accidentată pe Tâmpa

O tânără în vârstă de 22 de ani a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor brașoveni, sâmbătă seară, în urma unei accidentări suferite în timpul unei drumeții de Tâmpa. 

Echipa Serviciului Public Local Salvamont Brașov a fost sesizată în jurul orelor 19.00, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că o persoană s-a accidentat în timp ce se afla în zona vârfului Tâmpa.

Conform reprezentanților SLS Brașov, salvamontiștii s-au deplasat la locul solicitării, unde au găsit o tânără de 22 de ani care se rănise la gleznă. După ce i s-a acordat primul ajutor, prin imobilizarea membrului lezat, rănita a fost urcată în mașina de intervenție și coborâtă la baza muntelui in vederea predării acesteia echipajului de la Ambulanță chemat în sprijin.

Fata făcea parte dintr-un grup de turiști aflat în plimbare în zona vârfului Tâmpa, iar accidentarea ei s-a produs în condițiile în care era încălțată cu pantofi sport de stradă, nu de drumeție montană. Astfel, salvatorii montani amintesc din nou de importanța purtării unui echipament adecvat drumețiilor montane, chiar și pe trasee scurte. 

Grupul din care făcea parte fata a fost coborât în siguranță de pe Tâmpa, fiind însoțit de un salvator, pentru evitarea altor evenimente nedorite.

×