x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Satu Mare: Patru italieni - cercetaţi pentru braconaj; peste 100 de păsări - găsite în autoturismul lor

Satu Mare: Patru italieni - cercetaţi pentru braconaj; peste 100 de păsări - găsite în autoturismul lor

11 Sep 2016   •   15:35
Satu Mare: Patru italieni - cercetaţi pentru braconaj; peste 100 de păsări - găsite în autoturismul lor
Sursa foto: Foto: satumareonline.ro

Patru italieni sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au fost prinşi cu peste 100 de păsări pe un fond de vânătoare de lângă municipiul Satu Mare, arată buletinul de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). 

"Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat şi oprit un autoturism având numere de înmatriculare străine, în apropierea localităţii Dorolţ, pe drumul forestier care face legătura între fondul de vânătoare 18 Satu Mare şi DN19A. În interiorul autoturismului au fost identificaţi 4 cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 58 şi 70 de ani, care aveau asupra lor 6 arme de vânătoare şi 367 buc. cartuşe cu alice, cal. 12, respectiv 384 buc. cartuşe cal. 410. Totodată, în autoturism a fost găsit vânat, respectiv 165 buc. păsări din specia sturz şi 5 buc. păsări din specia graur", precizează sursa citată. 

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că italienii au participat la o acţiune de vânătoare pe fondul de vânătoare 18 Satu Mare, gestionat de Ocolul Silvic sătmărean, în baza unei autorizaţii de vânătoare colectivă eliberată, însă, în urma confruntării datelor înscrise în autorizaţia de vânătoare cu vânatul găsit asupra lor, s-a constatat ca 125 de păsări din specia sturz au fost vânate fără a fi înscrise în autorizaţie. 

Poliţiştii efectuează cercetări, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării. AGERPRES

×