x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandal la Spitalul Budimex. Pacienții au ieșit în stradă, în apărarea unui medic (GALERIE FOTO)

Scandal la Spitalul Budimex. Pacienții au ieșit în stradă, în apărarea unui medic (GALERIE FOTO)

de Dragoş Tănase    |    17 Oct 2015   •   20:00
Scandal la Spitalul Budimex. Pacienții au ieșit în stradă, în apărarea unui medic (GALERIE FOTO)
Sursa foto: FOTO: Dragoș Tănase

Aproximativ 100 de părinţi și copii s-au adunat, sâmbătă, în zona Orășelului Copilului din sectorul 4 pentru a cere să nu fie schimbat din funcţia de şef de secţie medicul Adrian Stanciu.

Ei au protestat, timp de două ore, la intersecţia dintre bulevardul Constantin Brâncoveanu şi şoseaua Olteniţei, pentru ca şeful Secţiei Pediatrie III a Spitalului "Marie Curie" (fost Budimex), Adrian Stanciu, ar urma să fie înlocuit cu medicul Eliza Cinteză, soţia fostului ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză.

Motivul ar fi acela că medicul nu mai e cadru universitar, managerul unităţii spunând că există o cerere în acest sens analizată de Senatul Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti.


FOTO: Dragoș Tănase

Protestanții au afișat pancarte cu mesaje precum: "Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de copii, dr. Stanciu Adrian", "Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de vieţi", "Dr. Stanciu Adrian = diagnostic corect = tratament eficient. Respect" şi "Doctor Stanciu Adrian, speranţa copiilor noştri".

Medicul Adrian Stanciu a fost informat de existenţa acestei cereri şi este în prezent în concediu.


FOTO: Dragoș Tănase

Potrivit Legii Sănătăţii (95/2006), în secţiile universitare ale unui spital clinic, cum este cazul Spitalului "Marie Curie", "este încadrat cel puţin un cadru didactic universitar, prin integrare clinică", însă "pentru activitatea medicală, diagnostică şi terapeutică, personalul didactic este în subordinea administraţiei spitalului, în conformitate cu prevederile contractului de muncă".


FOTO: Dragoș Tănase

Părinţii, însă, nu sunt de acord și spun că decizia de a îl schimba din funcţie pe Adrian Stanciu nu a fost luată cu gândul şi în interesul pacienţilor.


FOTO: Dragoș Tănase

"Copiii au fost puşi pe ultimul loc. În aceste condiţii părinţii sunt în situaţia de a apăra dreptul copiilor lor de a fi sănătoşi, de a fi îngrijiţi şi de a avea o calitate bună a vieţii", se arată într-un comunicat al organizatorilor protestului, citat de antena3.ro.


FOTO: Dragoș Tănase


×