x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şedinţa CGMB privind desemnarea unui primar interimar are loc la ora 17,00

Şedinţa CGMB privind desemnarea unui primar interimar are loc la ora 17,00

15 Sep 2015   •   15:25
Şedinţa CGMB privind desemnarea unui primar interimar are loc la ora 17,00
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind desemnarea unui primar interimar are loc marţi, la ora 17,00, a scris viceprimarul Cornel Pieptea pe Facebook.

"Blocajul instituţional în care se află Primăria Capitalei trebuie îndepărtat urgent. Şedinţa va avea loc în cursul zilei de azi, ora 17,00", a precizat Pieptea.

El a amintit că Municipalitatea Bucureşti a primit oficial de la prefectul Capitalei ordinul de constatare a suspendării lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general.

"Din acest moment începe procedura de convocare a Consiliului General pentru şedinţa de îndată al cărei scop este numirea unui primar interimar", a adăugat Pieptea.

Suspendarea din funcţie a lui Oprescu vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, ca edilul să fie cercetat în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Conform art. 77 din Legea administraţiei publice locale, "mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către parchet sau de instanţa de judecată, după caz, prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului".

×