x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Semimaraton pentru sprijinirea copiiilor defavorizaţi

Semimaraton pentru sprijinirea copiiilor defavorizaţi

22 Apr 2018   •   11:30
Semimaraton pentru sprijinirea copiiilor defavorizaţi

Un semimaraton pentru prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor care provin din mediul rural sau din comunităţi defavorizate va fi organizat duminică, la Iaşi.

În cadrul manifestării va fi organizată o cursă de semimaraton individual de aproape 22 de kilometri, o cursă individuală de 10,5 kilometri, semimaraton ştafetă 2X10 kilometri, cros - cursa individuală de 2,5 kilometri (unde pot alerga cei mai puţin antrenaţi) şi cursa pentru copii.

Plecarea este de la Palatul Culturii din Iaşi, strada Anastasie Panu, bulevardul Independenţei, strada Păcurari, bulevardul Păcurari şi retur, pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Palatul Culturii.

"Acest semimaraton are în spate două cauze foarte importante. Este vorba despre copii din mediul rural cu un coeficient de inteligenţă foarte bun, cu rezultate la învăţătură foarte bune, care nu au resurse materiale şi financiare de a urma o şcoală pe măsura calităţii lor. Ei vor fi sprijiniţi prin burse pentru a veni să înveţe la licee de elită din Iaşi. Aceşti copii sunt sprijiniţi de asociaţia ProRuralis. Apoi, este vorba despre copii care îşi doresc să meargă la şcoală, au avut abandon şcolar sau sunt în risc de abandon şcolar din cauza situaţiei precare în care se află familia şi comunitatea din care ei fac parte. Şi aceşti copii vor primi burse şi vor fi sprijiniţi pentru a-şi continua studiile. Ieşenii sunt receptivi la cauze umanitare, sunt foarte mulţi alergători motivaţi de cauzele pe care le prezentăm", declara Liviu Măgurianu, manager de proiecte la Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, la începutul lunii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: semimaraton copiii defavorizaţi iasi