x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la Bucureşti

Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la Bucureşti

02 Feb 2018   •   15:01
Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la Bucureşti

 Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană din 2019, se va promova cu bucătari care vor găti în perioada 22-25 februarie, la Târgul de Turism al României de la Bucureşti, a anunţat, vineri, Cynthia Lazăr, consilier în cadrul Serviciului Cultură, Sport şi Turism din Primăria Municipiului Sibiu.

"În perioada 22 - 25 februarie 2018 vom participa la Târgul de Turism al României de la Bucureşti, unde Sibiul va fi promovat sub tematica programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, pe un stand de peste 100 mp, finanţat prin aportul comun al Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu şi Primăriei Municipiului Mediaş. În cadrul standului se vor organiza sesiuni de live-cooking cu bucătari din Sibiu. Va fi o oportunitate extraordinară de promovare a culturii gastronomice locale şi a celor ce o reprezintă", a arătat Cynthia Lazăr.

În cadrul unei întâlniri a patronilor restaurantelor din Sibiu, aceştia au susţinut că personalul "este insuficient sau slab calificat" şi că nu pot cumpăra marfă de la producătorii locali, pentru că aceştia nu eliberează chitanţă pentru ce vând.

Dacă în municipiul Sibiu bucătarii abia fac faţă comenzilor din restaurante, de primăvara până toamna, în municipiul Mediaş localurile nu prea au clienţi.

"O problemă specifică municipiului Mediaş este slaba prezenţă a turiştilor, care, în principal sunt doar în trecere prin municipiu şi vin cu un buget redus. Singurele perioade de aflux sunt cele de sărbători, când cei plecaţi la muncă în străinătate revin acasă în vacanţă. (...) La polul opus este Sibiul, care, pe timpul verii este inundat de turişti, multe unităţi lucrează atunci ore suplimentare, iar bucătarii fac uneori cu greu faţă solicitărilor. În schimb, iarna este diferit. Se doreşte o uniformizare a calendarului evenimentelor, astfel încât să nu mai existe perioade moarte, cum sunt cele din timpul iernii (ianuarie, februarie)", a spus Cynthia Lazăr.

Sibiul urmează ca în 2019 să deţină statutul de Regiune Gastronomică Europeană, ceea ce ar putea atrage mai mulţi turişti în regiune. Municipiul Sibiu şi localităţile din împrejurimi au fost vizitate, în 2017, de peste 900.000 de turişti, potrivit unei estimări a directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sibiu promovare turism bucatari