x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație alarmantă la Galați: Criză de Remdesivir în spitalele cu pacienți Covid

Situație alarmantă la Galați: Criză de Remdesivir în spitalele cu pacienți Covid

09 Noi 2020   •   10:43
Situație alarmantă la Galați: Criză de Remdesivir în spitalele cu pacienți Covid

Este criză de Remdesivir în spitalele gălățene. În unitățile medicale din Galați care primesc pacienți Covid-19 mai sunt foarte puține doze din medicamentul folosit în tratamentul bolii. Asta deși spitalele au solicitat Ministerului Sănătății cantități mult mai mari de Remdesivir.

 

Conform datelor centralizate de autoritățile județene, la principalele spitale din Galați unde există paturi pentru bolnavii de Covid-19 nu mai sunt decât foarte puține doze de Remdesivir. Asta deși autoritățile și spitalele au solicitat Ministerului Sănătății să le fie distribuite medicamentele utilizate în tratamentul bolnavilor infectați cu virusul SARS CoV-2.

„Spitalul Judeţean a cerut 1.080 de doze şi are în momentul de faţă doar 21, date de Direcţia de Sănătate Publică, de Ministerul Sănătăţii. Spitalul de Infecţioase a cerut 400 de doze, au doar 24, iar la Spitalul TBC au cerut 250 şi au doar 12. Întrebarea este dacă Ministrul Sănătăţii și actualul Guvern cred că doar medicul trebuie să decidă cui administrează acest medicament, nu ştiu”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

O situație mai bună este la la Brăila. Directorul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, a dezvăluit pentru MEDIAFAX că în prezent unitatea are aproximativ 100 de doze. Acestea au fost distribuite săptămâna trecută și sunt utilizate doar în tratamentul pacienților care au forme grave ale Covid-19.

 

×
Subiecte în articol: remdesivir spitalele