x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Inconștiență pe patru roți: Șoferul unui microbuz școlar, prins la volan sub influența băuturilor alcoolice!

Inconștiență pe patru roți: Șoferul unui microbuz școlar, prins la volan sub influența băuturilor alcoolice!

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   10:44
Inconștiență pe patru roți: Șoferul unui microbuz școlar, prins la volan sub influența băuturilor alcoolice!

Șoferul unui microbuz școlar din Galați a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. El a fost oprit pentru verificări pe o șosea din județul Galați. Bărbatul a rămas fără permisul de conducere.

Potrivit IPJ Galați, marți, în jurul orei 07:45 „un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Galați a depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, domiciliat în comuna Piscu, județul Galați, în timp ce conducea un microbuz școlar pe DN 25, pe raza localității Piscu, sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii au mai anunțat că la testarea cu aparatul etilometru „a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1650 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”.

Luni și marți, în toată țara s-a desfășurat o acțiune de verificare a autovehiculelor destinate transportului de elevi. Polițiștii au verificat documentele și modul de efectuare a transportului școlar, inclusiv respectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost făcute teste pentru depistarea consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive, precum și cu aparatele radar pentru depistarea vitezei excesive.

La Galați au fost verificate 33 de autovehicule special destinate transportului de elevi și au fost constatate 11 contravenții. A fost reținut un permis de conducere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: beat microbuz scolar