x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Soluția lui Nicușor Dan pentru piețele din București: „Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”

Soluția lui Nicușor Dan pentru piețele din București: „Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”

07 Noi 2020   •   20:22
Soluția lui Nicușor Dan pentru piețele din București: „Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”
Sursa foto: Lucian ALecu

Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-și vor putea vinde marfa în piețele închise din Capitală, municipalitatea bucureșteană va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare, a scris pe Facebook primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

„Am convenit acest lucru în urma unei discuții telefonice cu premierul Ludovic Orban, ca măsură specială pentru susținerea micilor producători din jurul Bucureștiului și a bucureștenilor care cumpără astfel de produse de pe piața țărănească.

Identificăm zilele viitoare locațiile și le anunțăm din timp. Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”, a spus primarul.

Autoritățile au decis suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19, de luni, 9 noiembrie. Activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară, este permisă.

Măsuri asemănătoare au fost luate în mai multe orașe din țară, cum ar fi Sibiu sau Brașov.

 

Sursa: Mediafax

×